Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

14 Kasım 2007 Çarşamba

Kümesteki Tavuk Kim ?

Geçtiğimiz aylarda yapılan genel seçimlerden sonra oluşan tablo doğrultusunda mecliste yeni oluşumlar ve yeni yüzler ortaya çıkmış durumda. Meclisteki sandalye sayısına göre akp önceki döneme göre gücünü arttırdı. Chp seçimlerde hüsran yaşadı ve hala bu hüsranın oluşturmuş olduğu şoku üzerinden atmış değil. Meclise bu dönemde mhp ve dtp yeni yüzler olarak giriş yaptılar. Geçmiş dönemde beklenen muhalefeti yapamayan chp' nin kan kaybı yaşaması mhp ve dtp' nin (bağımsızlar olarak) mecliste sandalye kazanmalarına yol açtı.

Yeni oluşan bu tabloda muhalefet partilerinin sayısı çoğalmış oldu. Hükümetin önceki döneme göre bu dönemde biraz daha rahatsız edileceği görünmektedir. Bu dönemde en etkili muhalif parti olarak dtp gündemde. Gerek yapmış oldukları kongrelerle, gerek vermiş oldukları açıklamalarda hükümet ve Türkiye' ye karşı muhalefeti benimsemiş görünüyor.

Her fırsatta aldıkları yüzde % 47 lik oyu işaret ederek bizim 360 milletvekilimiz var diyen akp, dtp' nin bu muhalefeti karşısında neden çaresiz ve sessiz kalıyor düşündürücü doğrusu. Meclisteki sandalye sayısının fazla olduğunu ve bu bağlamda herşeyi kendisinin yapacağını savunan bu zihniyet pkk' nın meclisteki koluna karşı neden çare üretemiyor. Akp' nin bu tavrı akıllara şu sözü getiriyor ''kümeste de tavuklar fazla fakat horozun sözü geçiyor''. Meclisteki bu çoğunluk neden bu muhalif harekete ses çıkartamıyor? Demokrasi adı altında, artık açık bir şekilde fikirlerini ortaya koyan dtp resmen toprak istiyor, özerklik istiyor fakat kimse buna dur diyemiyor. Bakalım bu iş nereye kadar gidecek.

Mehmet Saim Som

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog