Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

12 Nisan 2008 Cumartesi

7 Kocalı En Az 21 Çocuklu Hürmüz

Değerli okurlarım sınavlarım dolayısıyla uzun bir zamandır yazı yazamıyordum, lütfen affedin diyerek yazıma başlıyorum.

Uzun zamandır sosyal bilimlerle uğraştığım için, matematikten biraz geri kaldım. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her ailenin en az 3 çocuğu olsun diye bir söylemde bulunmuş. Fırsat bu fırsat deyip, geri kalmış olduğum matematiğe geri döndüm ve 7 kocalı Hürmüz, olarak tanınan karakterin en az kaç çocuğu olacağını buldum: 21.

Hürmüz'e Allah 7 koca verdiğine göre eminim ki 21 çocuğu doğuracak gücü de verecektir. Peki Allah başımızda bu tarz politikacılar varken bize bu çocuklara bakma gücünü nereden verecektir onu da merak ediyorum.

Adamı günaha sokmakta birebir olan Başbakanımız, Allah Kerim, çocuğu veren Allah rızkını da verir derken hiç mi yüzü kızarmıyor? Sevgili Başbakan, yoksul ve bir o kadar eğitim seviyesi düşük halka sen gidip de 3 çocuk yap dersen, en az 5 çocuk olur bunu aklının bir köşesine mutlaka yaz. Önce halkını tanı.

Başbakanın kaç tane çocuğu olduğu beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor; ama bu kadar çocuk meraklısı ise, daha kendisi oldukça genç onu belirtmek isterim. Hem tıpta ilerledi. Hem kendisini genç görmese de Allah Kerim. Sayın Başbakan ayıptır, günahtır. Ananıda alıp gitmesi konusunda uyardığın halka, gidip anne olun çağrısı yapıyorsun. Bu da Ananı da al git söylemlerinin, 3 kat artma ihtimalini doğuruyor, benden söylemesi.

Bu 3 çocuk kömürle doymaz sevgili okurlarım. Ekmek ister, aş ister. Mücahit Önder arkadaşım, yazısında çok güzel belirtmiş bu politikalarla benzediğimiz yer Batı değil, Doğudur diye. Doğuyu küçüksemek için söylemiyoruz, ama şunun bilinmesi lazım doğuda pek övülecek durumda değil.

Ekonomik göstergeler bakımından yerin dibinde sürünen bir ülke de, sosyal kalkınmayı aklının ucundan bile geçirmeyen A ve Kalkınma Partisi'nin iktidar olduğu bir ülke de, bu partinin başkanı nasıl olur da kalkınma ilkelerini hiçe sayar? A ne derseniz bir zamanlar var olan Adaletin A'sı. Hani onlar bakımından yavaş yavaş kaybolan Adaletin.

Bu ülkede 33 milyon geç olduğu söyleniyor. Genç işsizlerin oranını bilen var mı? Hemen söyleyeyim, Türkiye genç işsiz oranında Dünya'da 177 ülkeden 10. sırada. Ey anneler, doğurun 3 çocuk daha, günahı sizin boynunuza. Sayın Başbakan bu yaptığın, Cenneti annelerin ayaklarının altından alma girişimidir. Yeter, bırak artık annelerle uğraşmayı.

Peki eğitim endeksinde kaçıncıyız biliyor musunuz, 177 ülkeden 104. sıradayız. Unutmadan belirteyim, bu endeksler Birleşmiş Milletler'in, Kalkınma Raporları'ndan alınmıştır. Hani şu İnsani Gelişme Raporları'ndan. Sayın Başbakan'ın yaptığı cahil halk yetiştirme projesidir. İnan bana ki kimse senin çocukların gibi gidip Amerika'lar da okuyacak imkanları bulamıyor. Hem de burslu. Sonra da gidip gemi de alacak parası yok. Bu ülke de oyuncan gemi isteyen çocuğuna bunu alamayan kaç anne var biliyor musun?

Sevgili Başbakan, Tuğba Ekinci yeni bir şarkı yapmış. Hani şu sosyal sorumluluk çerçevesinde askerlere şarkı yapan hanımefendi. Şarkısının adı ne biliyor musunuz? Hemen cevap vereyim "condom" (prezervatif) çok değerli Başbakanımıza armağan olsun. Unutmadan Hürmüz'e de.

Saygılarımla,

Gökhan DAĞ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Meclisteki tartışmalardan günlük gazeteleri okurken haberim oluyor. Dün yine böyle bir tartışma olmuş; CHP ve AKP' nin iki milletvekili arasında. Konu ise; RTE' nin 'her aileye üç çocuk kampanyası'. AKP milletvekilinin söylediklerini okuyunca aklıma geçen 'bilim dışı, insanlık dışı, hatta din(islam) dışı' idi. Gökhan da düşüncelerime daha da açarak ve hicvederek tercüman olmuş. Teşekkürler...

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog