Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

16 Nisan 2008 Çarşamba

Politika AK mı Kara mı ?

Politika gündemi yine oldukça sıcak başlıklar içeriyor. Bu sıcak gündemden çıkan tartışmalar ise oldukça seviyesiz bir halde.

Mesela bir ülkenin Başbakanı hiç sıkılmadan, "ben bilmem kimin zamanında rüşvet verdim" diyor. Bu ülkenin memurlarının işini iyi bildiğini söyleyen birinin yeni versiyonunu seyrediyoruz başka hiçbir şeyi değil. Bu ülkemiz adına bir utanç tablosudur.

Başbakan CHP'yi ve Baykal'ı Atatürk'ün resmini paradan çıkartmakla suçladığı güne bakacak olursak, Başbakan aynen şöyle diyor: "Biz sizin Atatürk'ün resmini paradan çıkarttığınızı çok iyi biliyoruz." Bu konuya verilecek tek cevap şudur: Başbakan tarihi gerçekten bilmiyor; çünkü o dönemde Sayın Deniz Baykal daha emekleyecek yaştaydı. Politika bu şekilde kirli olmamalı, geçerli temmellere dayanmalı. Peki Kemalizm Anayasa'dan çıkacak diyen vekillerine ne yaptı Başbakan, peki ders kitaplarından Atatürk'ü çıkartma projelerine ne dedi Başbakan? Sevgili okurlarım bana kalırsa Atatürk'ün resmi paradan çıkartılsın (!). Paranın ne kadar kirli ellerde dolaştığını çok iyi biliyoruz biz.

Peki MHP Tavrını (T bilerek büyük yazılmıştır) nasıl anlatacağız. MHP, dik duruşlu bir tavır sergiliyor mu? Tabi ki hayır. MHP yürüttüğü politikalarla bir sonraki seçimde büyük olasılıkla TBMM'de yer alamayacak. Buna rağmen yine ilginç Tavırlarını sürdürmeye devam ediyor. Laikliği Türk- İslam senteziyle buluşturması kadar ilginç tavırlar sergiliyor. Birgün AKP ile çok sıkı dost, bir gün çok sıkı düşman olabiliyor. Politika yapmak, doğrularınızı savunmaktır. MHP'ye soruyorum: "Oy kaygısı yüzünden neden doğrularınızdan sapıyorsunuz, nerede sizin eskiden vermiş olduğunuz türban desteği, nerede türban konusunda uzlaştığınız Başbakan?"

İşte politika böyle bir şey sevgili okuyucular. Yeni Anayasa çalışmalarında Cumhurbaşkanlığı Makamı'nın yetkileri çok diye düşürmeye çalış, sonra sıkışınca 301. madde konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki ver. Böyle bir şey, böyle bir tezat olabilir mi?

Dönelim tekrardan rüşvete. "Ben de rüşvet verdim." diye söylemlerde bulunan bir Başbakan'ın dini simgeleri özgürlük çerçevesi altında kullanması hangi mantıkla örtüşür? Türbanın bir aldatmaca olduğunu hala göremedik mi?

3 çocuk yapın demek hangi mantıkla bağdaşır? Bu sorunun cevabını bilen varsa bana anlatsın.

Sayın Erdoğan, Baykal'a Atatürk'ün arkasına sığınıp siyaset yapma söylemine, Sayın Baykal oldukça güzel bir cevap verdi: "Sende sığın, sende Atatürk'ün arkasından siyaset yap."

Son söz, Politika işte böyle bir şey değerli okuyucular, kimin AK, kimin kara olduğunu elbet gösteriyor, her ne kadar kirli, kirletilmiş olsa da.

Gökhan DAĞ


Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog