Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

5 Nisan 2008 Cumartesi

Tek Kelimeyle; 'REZALET'

Yıldız Parkı’nda ’mahalle baskısı’... Çadır Köşk’te birbirine sarılan 10 yıllık evli Akyol çifti, bu yüzden servis yapılmadığını ve mekandan atıldıklarını iddia etti. Gerekçe ise şoke edici: “Burası aile yeri, sarılmak, el ele tutuşmak yasak!”

İstanbul’un en eski ve en büyük parklarından biri olan Yıldız Parkı’na giden bir çocuk sahibi 10 yıllık evli Akyol çifti, mahalle baskısı gördüklerini iddia etti. Anaokulu öğretmeni Serpil Akyol ile işletmeci eşi Fuat Akyol’un iddialarına göre olay şöyle gelişti: Çift, önceki gün saat 16:45’te 3 yaşındaki kızları Derin’i de alarak Yıldız Parkı içindeki tarihi mekan Çadır Köşkü Restoran/ Cafe Bar’a gitti. Fuat Akyol burada eşine sarıldı.

Beltur’un kuralı böyle

Bunu gören garsonlardan biri yanlarına gelip, “Burası aile yeri” diye uyarıda bulundu. Ardından diğer müşterilerin de taraf olduğu bir saatlik tartışma yaşandı. Tartışmanın sonunda garsonlar tarafından, “Beltur’un kuralları böyle, el ele tutuşmak yok, sarılmak yok. Kurallarımıza uyacaksınız” gerekçesiyle servis yapılmayan Akyol çifti, restorandan çıkarıldı. ‘Biz de aileyiz’ dedikSerpil Akyol yaşananları şöyle anlattı: “Garson, ’Burası aile yeri’ deyince şok oldum.

’Biz de aileyiz’ dedim.

Tartışma duyulunca diğer müşteriler garsonun hata yaptığını söyledi. Biz gidecektik, diğer müşteriler ’Gitmeyin, oturun’ dediler. Biz de oturduk. Servis istiyoruz, bizi duymazlıktan geliyorlar, masaya bakmıyorlar. ’Sipariş vereceğim’ dedim, Garson, ‘Size servis açmıyoruz’ dedi.”

Belediye inceleme istedi

İddiayı sormak üzere aradığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konunun İştirakler Daire Başkanlığı ve Beltur Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini ve gerekli incelemenin yapılmasını istediklerini söyledi.

BELTUR’a dava açacağız

Garsonlar servis yapmayınca Akyol çifti avukatlarını aramış. Ve avukatın isteği üzerine servisin açılmadığı yönünde yazılı kağıt istemişler. Fuat Akyol, “Ancak vermediler. ’Burada kurallarımız var, bu kuralları Beltur belirliyor. Belirlediği bu kurallar da el ele tutuşana, sarılana servis yapılması istenmiyor’ dediler. Bunun yazılı bir kural olmadığını söylediler. Biz de müşterilerden olaylara tanıklığını anlatan bir kağıt imzalamalarını istedik. 4 müşteri, olayı özetleyen kağıdı imzaladı. Akyol çiftinin avukatı Naki Demirçivi de Beltur’a suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi: ”İşleten ve çalışanlar hakkında Türk Ceza Kanunu 122 ve 125 maddelerinden suç duyurusunda bulunacağız. TCK’nın 122 maddesi, kişiler arasındaki din, renk ve benzeri ayrıştırmalar yapmak suçunu düzenliyor. 6 aydan 1 yıla kadar hapis isteniyor. TCK 125. de kişilere hakaret suçunu düzenliyor. Cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını düzenliyor. Tazminat davasını da ceza davasından sonra açacağız.”




*******


Dün Vatan gazetesinin ortaya çıkardığı sizlerle de olduğu gibi paylaştığım bu haber

Herkes gibi beni de şoka uğrattı.

Hatta bütün sinir sistemimi yerinden oynattı.

Evin içinde dört döndüm. Neredeyse sinirimden ağlayacaktım…


Yıldız Parkı içindeki tarihi mekân Çadır Köşkü Restoran Cafe Bar ‘da yaşanan bu olay akıl alması güç bir durum…

10 yıllık evli birde 3 yaşında bir evlada sahip karı kocaya birbirlerine sarıldı diye servis yapılmıyor.

Bir de utanmadan “Burası aile yeri” deniliyor.

13 Şubat 2008’de yaptığı olağan meclis grup toplantısında Başbakan;

“Hanginizin yaşam biçimi değişti? Artık demode tartışma konularını tedavülden kaldıralım. Artık enerjimizi üretime, kalkınmaya harcayalım. Bugüne kadar ne oldu? 5 yıl içerisinde, AKP iktidarında ne oldu? Ama sizin anlayışınız farklı. İstanbul’a belediye başkanı olduğumda da bunlar aynı oyunu, senaryoyu oynadılar. 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım ne oldu? Hangi yaşam şekliniz değişti? Şimdi yine AKP belediyesi var. Hangi yaşam şekliniz değişti?” demişti.

Yukarıdaki sözleri kim sarf ediyor Başbakan.

Ne diyor bu Başbakan “Şimdi yine AKP belediyesi var. Hangi yaşam şekliniz değişti?”

Peki, Dünkü olay ne?

Karı Koca arasına girmek onların nasıl davranılacağına karışmak ne?

Bu yaşam biçimini değiştirmek değil de

Ne peki?

Hangi cüretle, hangi vasıfla bir kocanın karısına nasıl davranacağına karışılıyor?


Bugün ‘sarıldı’ diye karışan bu zihniyet,

Yarın bayanlarımız kocasıyla yan yana yürüyor diye karışır…

Erkeklerimiz eşlerine ya hatun(katun) ya da hanım diye hitab eder.


İki kelimede imparatoriçe demektir.

“Cengiz Han bir gün kendisine tabii hanları toplar. Cengiz Han tahtta oturur. Yanında bir taht daha vardır onda da eşi oturmaktadır. Önündeki hanlara dönerek; “Sizler halkınızın hanısınız, bende sizin hanınızım, bu da benim hanım”
diyerek eşini gösterir.

Bu özelliklerin hangisi hangi millette vardır?

Hangi millet bizim kadar kadınını önemser?

Peki, hangi zihniyet bizim için bu kadar önemli, bu kadar kutsal kadınımıza nasıl davranabileceğimize karışıyor?

Ve bu gücü nereden alıyor?


İngiliz The Economist dergisi, son sayısındaki başyazısında, AKP hakkındaki kapatma davasını değerlendirirken;

“Türkiye, sadece demokrasinin ‘laiklikten’ daha önemli olduğunu göstererek gerçekten modern bir Avrupa ülkesi haline gelebilir” görüşünü dile getirirken;

Herhalde Laikliğin olmadığı yerde Teokratik rejimin getirebileceğini görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar.

Teokratik rejimler de herhalde demokrasinden bahsetmek bir komediden başka bir şey değildir.

Kısacası artık HANımızla bile ilişkilerimize karışılıyor…

Bu olay tek kelimeyle;

Rezalet ve karşı-devrimcilerin şımarıklığı, yüzsüzlüğüdür.


Bilgin Türk

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog