Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

15 Nisan 2008 Salı

Balta

8 Mart 2007 de Dünya Emekçi Kadınlar gününde Milanodan gelinlikleriyle "Dünya Barışı" için yola çıkan iki sanatçı otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Martta İstanbuldayken, hayatlarının hatasını yaparak, birbirlerinden ayrılıp farklı güzergahlardan gitmeyi kararlaştırdılar. 31 Mart'ta, Pippa Bacca erkek arkadaşına mesaj attı ve bir daha ondan haber alınamadı.

Üzüntüyle öğrendik ki, eşinden ayrılmış, iki çocuk babası ve eski sabıkalı Murat Karataş İtalyan gelin'e Gebze civarında, tecavüz edip, boğmuş ve atmış!

Bir yandan kardeşinin ve annesinin "bu her ülkede olabilirdi" sözlerini öğrendik,
diğer yandan Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın;
“Amaç Türkiye'ye ve turizme zarar vermek olabilir.Pippa'ya tecavüz edip öldüren kişi, Türk halkını temsil edemez, bu adam kullanılmış, bu olay da planlı olabilir” dediğini.
Kim suçlu? kim güçlü?


Sivas Valisiyken, 2006'da Denizli Valisi olan ve akepenin seçim otobüslerinden inmeyen, Hasan Canpolat fazla kurtlar vadisi seyrediyor olmalı!

Sorun, da tam burada aslında.

Sorun; fazla Kurtlar Vadisi, fazla hoppidi sitkomlar, fazla oryantal starlar, fazla biri bizi gözetliyorlar... Sorun televizyonundan, gazetesine, medyadan pompalanan cinsellik, ahlaksızlık, şiddet ve mafya'da...

Sorun; böylesi dindar! bir hükümetin, toplumu ahlaksızlığa götüren bu gidişata dur demek yerine, türban adı altında insanları bölmeye çalışmasında,kadınların din ayağına, cinselliği gizlenmesi gereken, bir seks objesi haline getirilmesinde...

Sorun; suç işleyenlerin cezalandırılmamasında, tekrar tekrar serbest bırakılmasında...

Sorun; sorunları çözmemekte, umursamamakta ve büyütmekte...

Sorun, bütün dünyada aynı. Tüm dünyada bazı insanlar, savaşlar için üzülüyor... Kendilerine çok uzak olsa da Filistinde ölen çocukları, Irakta tecavüz edilen kadınları düşünüyor...

Bazıları o savaşları yapıyor, yaptırıyor. Bazı zavallılarsa burnunun dibindeki bu savaşlarda kendi dininden insanlar öldürülürken, savaşı yapan askerlerinin sağ salim evlerine dönmesini düşünüyor.

O, en son kafadan,Denizli Valisi Canpolat, Filistin'e gelinliklerle yola çıkan, avrupalı iki sanatçının düşüncesi; "dünya barışı" iğfal edilmişken, bunun turizmi baltalamak için bir komplo olduğunu düşünmüş.

Baltalar düşünmeye başlamış demek!

Özgür Pınar Işık

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog