Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

23 Mart 2008 Pazar

İlhan Selçuk: Asıl Suçluyu Gösteren Adam...


"İlhan Selçuk kimdir ve kaç yaşındadır?" soruları ile aynı soru tarzının bir uyarlaması olan "Necmettin Erbakan kimdir ve kaç yaşındadır?" sorularının cevapları arasında önemli ayrıntılar gizlidir. Peki Sayın Başbakanımızın bu fotoğraftaki işi ne? Cevap basit. Ondan bahsetmesek olmaz da ondan. Ama biz önce sorduğumuz soruları cevaplayalım.

İlhan Selçuk kimdir ve kaç yaşındadır?

Öyle çok uzun cevaplar vermeyeceğim, değerli okuyucular. İlhan Selçuk Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve baş yazarıdır. AKP İktidarı'na ve o yolda yürüyen herkese olan dik ve muhalif görüşleriyle tanınır. Kapısında iki resmi koruma ile yaşayan İlhan Selçuk, 1925 Aydın doğumludur. Bir yığın yıl işkence görmüş, hayatı gözaltılar içinde geçmiş, Türkiye'nin aydınlık yüzüdür.

Necmettin Erbakan kimdir ve kaç yaşındadır?

Bir dönem başbakanlık yapmış, şu anki Başbakanımızın siyasette yer almasında önemli bir paya sahip olmuş, sonraları yine Başbakanımız tarafından radikal dinci olmakla suçlanmış, bazı iddialardan yargıca suçlu sayılmış, bu suçu yaşından dolayı evinde çekmesi için kişiye özel düzenlemeler yapılmış, 1926 yılında Sinop'ta doğmuş bir siyasetçidir.

Aslında İlhan Selçuk ve Necmettin Erbakan arasındaki fark hemen göze çarpıyor. Ama ben yine de (gururla) yazacağım.
  • Öncelikle İlhan Selçuk, Mecmettin Erbakan'dan 1 yaş da olsa büyüktür.
  • İkincisi şu anda her ikisi de Tayyip Erdoğan'a muhalifken, öncesinde Necmettin Erbakan Tayyip Erdoğan'ın savunucu konumundadır.
  • Tayyip Erdoğan cephesinden bakacak olursak, Sayın Başbakanımız İlhan Selçuk gibi yazarlardan hiç hazetmemiş; fakat bir dönem, şu an sevmediği hocasının sempatizanlığını yapmıştır.
  • En önemli fark (birinin Kemalist, birinin Hümeynist olması dışında), Necmettin Erbakan'a yaşından dolayı cezasını evinde çekmesi için hukuksal düzenlemeler yapılmışken, İlhan Selçuk evinden apar topar, koruması da olmasına rağmen, gecenin 4'ünde emniyete alınmıştır.
Ergenekon Çetesi denen çete nasıl bir çetedir biz bunu hala çözemedik. İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu'nun, iktidara muhalif oldukları apaçık belli. Ergenekon çetesi denilen şey, muhaliflerden oluşuyorsa sanırım ben de Ergenekon Çetesi'ndenim. İlginç...

Çeteler, diktatörlerin başkanlığında yürür. Kimin diktatör olduğu da, emin olun ki her zaman için bellidir. Diktatörlük gizli yapılamaz. Kısacası tüm iktidarlar çete oluşumlarından haberdarlardır.

Bu yazıyı okuyan değerli okuyucular, dün gece Belediyeler Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ce onaylandığından haberdar mısınız? Tam da İlhan Selçuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişken. Tabi sonuç ne oldu, beklendiği gibi tutuksuz yargılama.

Dönelim Ergenekon'a, 301. maddeye karşı olanlarla, bu maddeye karşı muhalif olanlar çete kurmuş da haberimiz yok. Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayanlarla, o gazetede baş yazarlık yapanlar aynı çetedeymiş de haberimiz yok.

Ergenekon, türbanın yeni bir versiyonu mu? Ya çözün şu olayı ya da işinizi doğru dürüst yapın.

Son söz; İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde aslında her gün birçok kişinin yaptıklarını açıkça gözler önüne seriyor; ama bu süreç bir başka oldu be...

Gökhan DAĞ

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog