Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

11 Mart 2008 Salı

Uludağ Üniversitesi'nde Çıkan Olaylar Hakkında

Politika Dergisi, belki bilinir belki bilinmez, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı ve kısa sürede Bursa il sınırlarını aşarak tüm Türkiye'ye yayılan bir politik gençlik projesidir.

Bu sebeple bizim Uludağ Üniversitesi'nde yaşanan olaylara sessiz kalmamız beklenemez. Bu konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşıp, sizleri aydınlatmak bizim görevimizdir.

Politika Dergisi, yakın zamanda konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapacaktır; fakat unutulmaması gereken her türlü düşüncenin bu şekilde değil, demokratik yöntemlerle savunulması gerekliliğidir. Türkiye tarihinden ders çıkarmadığı sürece bu ve benzeri olayları yaşamak durumunda kalacaktır.

Yaşanan olayları kimin veya hangi grubun çıkardığından öte düşünülmesi gereken, bu gençleri bu duruma sürükleyenlerin kim veya kimler olduğudur.

Uludağ Üniversitesi, Atatürk Devrimleri'nin izinde Atatürkçü, çağdaş, ulustan yana ve lâik eğitimi savunan bir kurumdur.

Bu tarz kurumlara yönelik dıştan gelen baskıları (Rektör Hocamız Sayın Mustafa Yurtkuran'ı hukuku uyguluyor diye suçlamak) ve içte çıkartılmak istenen olayları (sağ-sol mücadelelerini) görmediğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bir de bunu rektörlük seçimlerinin arefesinde yaşıyorsanız olaylara farklı bir bakış açısı yakalıyorsunuz.

Bu konu hakkında şu an için söyleyeceklerimiz bunlardan ibaret; fakat dediğim gibi Uludağ Üniversitesi'nde okuyan arkadaşlarım ve ben bu konu hakkında siz değerli okuyucularımıza daha detaylı bilgiler vermek için çalışıyoruz.

Değerli okuyucularımıza ve bizi üniversitemizden (Uludağ Üniversitesi) takip eden değerli arkadaşlarıma son önerim ise yazımın başında da ifade ettiğim gibi her anda demokratik araçları kullanmalarıdır. Bu açıdan hepinizi Politika Dergisi'ne davet ediyorum.

Teşekkürlerimi sunuyorum sevgili dostlar.

Politika Dergisi Editörü; Gökhan DAĞ


Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog