Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

4 Mart 2008 Salı

Tavşan kaç, Tazı tut

Bugün Salı. Partilerimizin grup toplantıları var. Siyaset denilen kirli oyunun en renkli günü. Televizyondan izlemeye başlamadan önce liderlerin hangi konudan birbirlerini yıpratmaya çalışacaklarını düşünüyorum. Ben düşünürken onlar başlıyorlar. Bahçeli, Erdoğan, Baykal... Hepsinin gündemini “harekat” oluşturuyor. Polemik konuları harekatın erken bitirilmesi... Harekat gerçekten kısa mı sürdü, Amerika istedi de biz o yüzden mi çekildik, yoksa başka bir ali cengiz mi var orasını bilemem. O bölge madalyonun karanlık bölgesi. Orada ne olduğunu kimse bilmez. Benim başlangıçta eleştirmek istediğim madalyonun görünen tarafı.

Genel kurmay başkanımız dün yaptığı basın açıklamasına göre, T.S.K. bu harekat öncesinde, sırasında ve sonrasında iç veya dış kimseden yönlendirme almamıştır. İyi de PKK ile mücadelede ABD ile ortak hareket ettiğimiz biliniyor. Amerikanın hedefi gösterdiği bizimde o hedefi vurduğumuz biliniyor. Hava harekatı ve Kara harekatı birbirinden ayrı ayrı mı planlandı? Hava harekatında ABD ile ortak hareket ettik, hava harekatının tamamlayıcısı olan kara harekatın da Amerikanın hiç yönlendirmesi olmadı mı ? Buna çocuklar bile inanmaz...

Muhalefet lideri Deniz Baykal harekatın erken bitirilmesinin faturasını AKP’ye kesiyor. Sıkıysa T.S.K. ya fatura etsin ya... Muhalefet liderinin çıkıp iktidara yüklendiği kadar T.S.K. yada yüklenmesini isterdim. Zap kampını dağıtsanız ne olur, 250 teröristi öldürseniz ne değişir. Hakurk kampı Türkiye sınırına en yakın kamptır. Şırnak merkezden baktığınızda Hakurkun kurulu olduğu dağı görebilirsiniz. Burnumuzun dibindeki kamptır. Terörün ana kampı olmaz ama Hakurk PKK yı en fazla besleyen kamptır. Hakurk kampı tamamiyle yerle bir edilmeden, diğer kamplara karşı harekata girişmek para, zaman ve mehmetçik kaybından başka bir şey değildir ne yazık ki. Bunu ben söylemiyorum. Erdal Sarızeybek söylüyor. Sarızeybek’in kim olduğunu merak eden varsa araştırsın. “İhaneti gördüm” adlı kitabını bi zahmet alıp okusun.

İktidarı da eleştirmek isterdim ama eleştirecek bir açıklamalarını göremiyorum. Harekat 8 gün sürdü. 8 gün boyunca bizim bakanlardan doğru düzgün bir açıklama duyan oldu mu? Bugün aklıma geldi, okurlarada sorayım, yahu bizim bir aralar dış işleri bakınımız vardı, ne oldu ona? Ali bey nerelerde? Uzun süredir bir açıklamasını duyamadım. Sadece harekat konusunda değil, herhangi bir konuda. Merak ediyorum başına bir iş mi geldi acaba?

Güneş operasyonunun haklı nedeni olarak “Türkiyenin savunma hakları” denmişti. Peki bizim savunma bakanı nerede? Onu da ekranlarda görmek isteriz. Recep Tayyip Erdoğanın kullandığı, bana göre anlamsız bir kelime bütünü var: sivillerin burnu bile kanamadı. PKK bölge halkı gözünde bir avuç özgür toprak için savaşan asiler değil midir? PKK üyelerini nereden buluyor? Fransızlar, almanlar, ingilizler pkk militanı olmuyor herhalde. Bölgede burnu bile kanamayan sivillerden karşılıyor militan ihtiyacını büyük bir olasılıkla. Bilmem anlatabiliyor muyum istediğimi? O bölgede sivil yaşar mı? Eksi bilmem kaç derece, iş yok, su yok, elektrik yok, bölgede bir savaş var. Ben orada yaşayan bir sivil olsam o cehennemden kaçmak için bir gün fazla beklemezdim. Ama eğer bir çıkarım varsa, seve seve yaşarım. Diğer taraftan, terör örgütü eylemlerini sadece siviller üzerinde yapıyor. Bizde siviller ölüyor. Daha sonra başbakan çıkıyor, büyük bir kabiliyetmiş gibi, PKK yı destekleyen sivillere hiç birşey olmadı diyor. Aferim, bravo...

Geldiğimiz nokta o kadar kötü ki. Her demokraside bir siyasi konumlanma vardır. Kimi sağda olur kimi solda. Seçim dönemlerinde sağ veya sol ayrımı olur. Seçimlerden sonra ise ayrım iktidar – muhalefet şeklinde olur. Çok ilginç bir tablo ki bugün Genel Kurmay Başkanı ile AKP aynı çizgide açıklamalar yapmaktadır. T.S.K. ya güvenen bir kemalist grup vardı. Ordu göreve diyen bir kesim vardı. T.S.K. ile AKP nin bugün ne farkı var PKK konusunda? T.S.K. türban konusunda da bir açıklama yapmayarak AKP ye yardım etmiş olmadı mı bir kaç hafta öncesi. E-muhtıra, AKP nin işine yaramadı mı seçim öncesi? AKP lideri diyorki, kimse T.S.K. yı yıpratmasın. Bunu en son söylemesi gereken kişi sayın erdoğan olmalıydı bence. Minareleri süngü eden kendisiydi bir zamanlar. Bir zamanlar güvenebileceğimiz bir T.S.K. vardı derdik. Yukarda değindiğim şeyler sizin güveninizi hala sarsmadı mı? Peki bir de şunu söyleyeyim o halde. Hiç düşündünüz mü, bizim rütbeli komutanlarımız, yani kara kuvvletleri komutanlarımız, deniz kuvvetleri komutanlarımız, hava kuvvetleri komutanlarımız ve diğer askeri yetkililerimiz Pentagonda ne eğitimi alıyorlar? Neden askeri araç-gereçlerimizin çoğunu amerika ve israilden alıyoruz? Amerikayada hiç bir şey demiyorum. O tavşan kaç tazı tut diyor. Sahibine kızmasın diyede tazıya bazen yemek veriyor. Tazı da mutlu oluyor, bunu başarı olarak görüyor. ABD den bağımsız politikalar üretemediğimiz için, hiç bir askeri başarı beni heycanlandırmıyor... ABD uydudan gösteriyormuş, biz vuruyormuşuz. Eee bizim uydular ne işe yarıyor o halde? Kendi kendimize bir iş beceremiyor muyuz biz? Her işimizde Sam amcaya danışıyoruz, onun onayını almadan hiç bir faliyette bulunmuyoruz. Bu ülke kurucularına karşı ayıp. Eminim Mustafa Kemal Atatürk bile bu kadar acizleşeceğimizi tahmin edememiştir. Yazık..

Ve elde var 24 şehit. 24 gözü yaşlı ana...

O 24 gencin hayalleri, umutları vardı eminim. Ama artık onlar olmayacak anlıyor musunuz? 24 insan öldü bir hiç için. Bir kaç gün öncesine kadar şehitler vatanları için vermişlerdi canlarını, analar vatanları uğruna ölen evlatları için ağlamıştı. Bariz bir şekilde ABD istediği için geri çekildik. ABD istedi geri çekildik. Ne oldu vatana? Ne oldu vatanı için şehit olanlara?

Değil ABD, herhangi bir devlet istedi diye, ülkemdeki gençlerin hayatlarıyla oynayanlara, başladıkları işi yarım bırakanlara, her kim olursa olsun, eğer gerçekten varsa böyle bir şey, yaptıysanız böyle bir ihanet HEPİNİZE LANET OLSUN.



Deniz Bilen, Bursa

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog