Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

22 Ocak 2008 Salı

Komedi Trajediye Dönerken...

Tayyip Erdoğan’ın damadının şirketinin satın aldığı atv’de yayınlanan, Halide Edip’in romanından çevrilerek dizi yapılan “Sinekli Bakkal” dizisi yayından kaldırılmış.

Peki, ne için?

Yobaz, Fethullah Gülen’e benziyormuş.

E, ne var bunda gocunacak?

Bu arada, Fethullah Gülen kim?

Emekli vaiz… Farklı bir özelliği varsa, söylesin de yargı da bilsin!

Yoksa bir diktatörlük mü var?

Gizli bir Gülen İmparatorluğu mu mevcut?

Yoksa sadece Çalık grubuna özgü bir durum mu?

Demokratlık yalan mıydı?

Hani, statükoya karşılardı?

Bir dizideki küçücük bir benzerliğe bile -ki bence benzemiyor- tahammülü olmayanlar nasıl demokrat olacaklar?

Laik olmayanın demokrat olma ihtimali nedir? Bence sıfır.

Neden?

Çünkü laiklik olmadan tarikatlar, cemaatler insanları yönlendirmekten öte insanların beynini yıkar. Beyni yıkanmış bir insanın birey olabilme olasılığı kaçtır? Ve bu insanların hür seçim yapabilme ve dolayısı ile demokrasiyi yaşatma imkanı nedir?

Sivilizasyon üniformadan kurtulmak ise, din üniforması(türban, takke, sarık, cüppe) bu sınıfa girmez mi? Özgürlük ise eğer mevzubahis, diğer üniformaya da izin verirsin. Buna da sivil demokrasi diyemezsin. Bu olsa olsa, üniformalı demokrasi olur. Eğer bu yolda ilerleyeceksen, diğer üniformalılara da bir şey demeyeceksin.

İşte bu laik olmayan demokrat(!) arkadaşlar, üniformalı demokrasiden sivil demokrasiye geçeceklermiş. Öyle bir anayasa yapacaklarmış. Yıllardır bu laflara güldük, demokrasi diyene bak, dedik. Ama ne oldu? AB hiç de bizim gibi demedi. ABD, hiç demedi. Yıllardır dini kullanarak kendi zenginlerini çıkaranlar şimdi istediği boruyu da ötürüyor. Hem de hesap vermeden, kimselere sormadan…

Takkesi FG gibi olmuş, yürüyüşü RTE olmuş, bakışı AG olmuş diye diziler kaldırılırsa yakında hiç şaşırmayın. Üstüne üstük buna “sivil demokrasi” denirse hele hiç şaşırmayın.

Çünkü arkasına dışta ve içte belli başlı Atatürk düşmanlarını alan bu dinci-liberal sınıf, o kesimleri sevindirmeye devam edecek. Kemalizme saldırmanın inanılmaz para ve medya desteğiyle bu güç devam edecek. Ta ki, biz uykumuzdan uyanana kadar…

Bu ülkede bu komediyle başlayan süreç, trajedi ile sonlanmadan uykudan uyanılmalıdır. Aksi halde, demokrasi adına şeriatı, şeriat adına kendi egemenliklerini dayatacaklar ve bu bize hiç de komik gelmeyecek. Özel’i bile özelleştiren, çünkü liberalizm diye bize kendi hegemonyalarını dayatanlar, bir gün bizi saçımız uzun diye, eteğimiz kısa diye de yoldan çevirebilirler.

Gün, o gün olmasın! Demokrasi nidalarıyla başlayan süreç, bir imparatorluğa dönmesin!

Emrah ÖZDEMİR

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog