Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

21 Ocak 2008 Pazartesi

Türban Konusundaki Çarpıtmalar ve Köksal Toptan'a Bir Soru

Tartışmaktan sıkılmadığımız konuların başında ne yazık ki türban geliyor. Tartışmayı belki de bir ölçüde hoş karşılayabiliriz; fakat tartışmanın olduğundan çok başka yönlere çekilmesini kesinlikle hoş karşılayamayız.

Türban şimdi de yargıya karşı koymanın, bir aracı olmuştur. Halkımızı bu gerçeği görmesi konusunda uyarıyorum. İki gün önce türbanı tartışırken, bugün türbana karşı konuşma yapan yüksek mahkeme organlarını konuşuyoruz. Türbanın dini bir simge olduğu, türban takan türban kullanıcıları tarafından bile unutur oldu. Artık türban Allah rızası için değil, siyasi bir başarı kazanılmak için takılıyor. İstisnalarsa ne yazık ki, bir şekilde Allah rızasıyla yaşamaya çalışıyor. Bu sebeple baştan belirtelim ki, bu yazı, istisna insanları kapsamamaktadır.

Sayın TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı makamlığının boşalması durumundaki geçici Başkanı, Köksal Toptan, bugün hiç bir kişi veya kurumun Meclis'ten kendini üstte göremeyeceğini belirtti. Yürekten katılıyoruz kendisine; fakat bu konuşmayı ne amaçla yaptı bunu düşünmek gerekir. Konuşmanın sebebi, var olan bir hukuk kuralını savunan hukukçuların çığlığıydı. Köksal Toptan'ın makamını inceleyelim.

Sayın Toptan, TBMM Başkanıdır ve Cumhurbaşkanlığı makamının boşalması durumunda vekaleten makamı dolduran kişidir. Bu sebeple Cumhurbaşkanı Tarafsızlığı konusundaki Anayasal madde nu da bağlamaktadır. Kendisi şu anda TBMM Başkanıyken AKP Propagandası yapan, Bülent Arınç'ın yoluna girmiştir ve bir an önce o yoldan çıkmalıdır. Unutmaması gereken kendisinin AKP'yi değil, yüce Türk Halkını temsil ettiğidir. AKP'nin hassas olduğu türban konusunda, eleştiri yürütmenin dualist yapısındaki Başbakan'ın açıklamalarına karşı yapılmışken, eleştiriyi Meclis'e karşı bir eleştiri konumuna sokmak ne derece doğrudur?

Toptan Türban konusunu çarpıtmakta ve olası bir türbanın serbestliği kanuna karşı çıkabilecek Yüksek Mahkeme organlarına karşı bir duruş sergilemektedir.

Sorulması gereken ise şudur: "Sayın Toptan, bir hukuk yorumuna konuşmalarıyla karşı koyan YÖK Başkanı'na karşı basını toplamamışken, neden Yüksek Mahkeme organlarının konuşmalarına karşı basını yanına çağırmıştır, yoksa Sayın Toptan savunulan veya karşı çıkılan şeylere karşı partisel mi davranmaktadır?"

Meclis Başkanlarının Tüm Halkı Temsil Etmesi Gerekir. Teşekkürlerimle,

Gökhan DAĞ

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog