Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

14 Ocak 2008 Pazartesi

Türkiye Acı Bir Gerçekle Sarsılıyor...

Dağlıca Baskını hala zihinlerimizde duran karanlık bir gün. Bu karartı 2 nedenden kaynaklanıyor. İlki 12 askerimizin bu baskında şehit düşmesi, ikincisi ise bu baskın sırasında kaçırılan 8 askerin çeşitli nedenlerle suçlanması.

Hukukun değişmez biz ilkesi vardır. "Kimse cezası kesin olarak belirlenmeden suçlu değildir." Politika Dergisi olarak bu ilkeye büyük saygı duyuyoruz; fakat gelişmelerden de bahsetmemeyi bir yere kadar içimize sindiriyoruz.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Dağlıca Bakını sonrası kaçırılan (!), askerlerden Er Ramazan Yüce, PKK Terör Örgütü ile ilgili yakalanan telsiz konuşmalarını yanlış tercüme etmiş ve askerin o bölgede güvenliği sağlamak üzere oraya gitmesine sebebiyet vermiştir. Hareketın Cumartesi değilde Pazartesi gerçekleşeceğini tercüme etmiş ve askerimizin önceden o bölgeye gidip önlem almasını sağlamıştır. Bu iddialar Türkiye Cumhuriyeti devletini açık bir şekilde sarsmıştır. 12 arkadaşının o anda yanında ölmesinin vicdanı yanını hiç düşünmemiş olmasını düşünmek bile tüyler ürperticidir.

Umarız bu iddialar gerçeği yansıtmıyordur; çünkü böyle iddiaların gerçek olması Türkiye açısından büyük bir sorundur ve tehlikelidir. Biz yine de şimdilik cezası kesinleşmemiş olanların suçlu sayılamayacağı gerçeğinden hareketle biraz zaman kazanıp, düşünmek için süre istiyoruz.

Bu vesileyle şehitlerimizin acısını hala derinden hissettiğimizi sizlere belirtmek isteriz. Huzur içinde yatın.

Politika Dergisi

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog