Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

6 Ocak 2008 Pazar

Yanlış İnsanların Yanlış Seçimleri

Son zamanlarda gündemi hala fazlasıyla meşgul eden bir konu var. O da üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala sıcaklığını koruyan 22 Temmuz seçimleri... Üzerinden bu kadar zaman geçti fakat yinede kabullenilemedi seçim sonuçları. Günlük hayatta sürekli karşılaştığım sorunlardan biri haline geldi. Hatta durum o kadar vahim ki yemek yemek kadar günlük ve önemli bir sorun oldu şu seçimler.

Yaptığım araştırmalara göre genç nüfus AKP’ye oy vermedi. Peki, nasıl oldu da AKP bu kadar büyük bir farkla seçimi kazandı(?) Köylere ve daha dar kesimlere gidildikçe bu sorunun cevabı kesinleşti. Neden AKP sorusuna yaşlı bir teyzenin verdiği cevap çok şaşırtıcıydı: "Adamlar namaz kılıyor, Cuma’ya gidiyor. Allah’tan korkandan zarar gelmez." Atatürk söz konusu olunca akan sular duruyordu. Şimdi onun ilkelerine saygı diye bir şey bile kalmadı. Biri bu zihniyetle seçim yapanları uyarmalı. Yoksa ülkenin geleceğinden şüphe eden, geleceğe umutsuz bakan bir genç olarak yaşama devam etmek zorunda kalacağım. Acaba bu zihniyetle seçim yapan teyze cami’ye hoca değil devlete başkan seçtiğimizin farkında mıydı? Daha da kötüsü acaba şu yüzde kırk yedilik dilimin hepsi mi aynı zihniyeti kullandı seçim yaparken. Eğer öyleyse durum daha da kötü olacak.

Bu arada yazımdan AKP’ yi eleştirdiğim fikrine kapılmayın lütfen. Aksine onlara hayranlıkla bakıyorum. Bu kadar büyük bir seçmen kitlesi yakalamak kolay değil. Benim eleştirdiğim seçim zihniyeti... İzninizle yazımı son bir temenniyle bitirmek istiyorum. Kurucu önder Mustafa Kemal’in değerleriyle kurulan bu ülke onun değerleri değersizleştiği anda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Umarım sevgili halkım bunu çok geç kalmadan anlar.

SAYGILARIMLA Ezgi Özdemir

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog