Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

22 Şubat 2008 Cuma

Biz Bize Benzeriz...

Yekta Güngör Özden, Laiklik İçin adlı kitabının 1. basımının 323. sayfasında şunları konuşuyor: "Atatürk içimizdedir ve sonsuza dek yaşayacaktır. Değil yıllar, çağlar geçse ona koşacak, ondan güç ve haz alacağız. O, bizim için doyumsuz bir kaynak, ulusal bir ülküdür. Türkiye'nin soyut ve somut tüm değerlerinin adıdır. Türk ulusunun ve Türk yurdunun değişmez simgesidir."

Yekta Güngör Özden, olaya çok iyimser yaklaşıyor olmalı; çünkü şu günlerde Atatürk'ün ve Kemalizm'in o kadar önemsendiği yok. Emrah Demir Örs'ün de bir yazısında belirttiği gibi, Kemalizm liberaller tarafından bile bir statükoculuk olarak görülüyor. Çağlar geçiyor; ama ona koşacak, ondan güç ve haz alacak kişilerin sayısı nedense azalıyor. Gençlerimiz bile, gençliğe hitaben konuşan Ata'larını artık önemsemekten uzak görünüyor.

Amacım, Yekta Güngör Özden'in düşüncelerini burada çürütmek değil, kendisiyle hususi bir hasımlığımda yok. Amacım bugün itibariyle Türkiye'nin durumunu bu açıdan gözler önüne sermek.

Yine Yekta Güngör Özden'in yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de bulunan cami sayısı, Türkiye hariç tüm dünya da bulunan cami sayısından fazla. Ben bu araştırmayı bir internet sitesinde yazmış olduğum makalede belirtirken dinsiz olarak suçlanmıştım. Hayır aslında bunun dinsizlikle bir alakası yok. Bunun israfla bir alakası vardır ki varın onun haramlık kısmını varın siz düşünün. Bana dinsiz diyenlerden birinin iddiası şu şekilde idi: "Ben camii üniversiteme uzak diye, 15 dakika yürüyerek Cuma Namazına gidiyorum. Bu yüzden de derse yetişemeyip, üniversitemi uzatıyorum. Sense camiler fazla diye burada konuşuyorsun. Ogün Samast'lardan dışarıda yok mu sanıyorsun?". Arkadaşımızın düşündüğüne saygı duyuyorum; ama o aydın bir genç olarak neden cami yapılmasından çok üniversite yapılmasını savunmuyor ona da şaşırıyorum. Sanırım sorunu işsizlik ile mücadele.

Atatürk'ün Bursa Nutku'nu anarşizm sayanları unutuyor Sayın Yekta Güngör Özden. Kendisinin Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak, Atatürk'ün bu nutkunun mahkemelere düştüğünü unutmaması gerekir. Amerika'ya kaçma gibi bir fırsatı bulamadığı içinde Bursa Nutku'nun başına gelenleri, hatırlaması gerçekten özel ve güzel olacaktır.

Şeriatın kestiğiparmak acımaz diye düşünenlerin ülkesine dönüştüğümüz bu günlerde ben Sayın Yekta Güngör kadar iyimser olamayacağım. Kendisi "Atatürk'ü anlamak, amacını ve ilkelerini kavramak, ona layık olmanın ilk koşuludur." diye kitaplarına yazılar yazarken, bu ilk koşulu bile yerine getiremeyenlerin Anayasa'yı değiştirmeye çalıştıklarını biliyor mu acaba?

Kendine gel Sayın Yekta Güngör Özden, yazdıklarınla okuyucuyu yanıltıyorsun, çok iyimsersin(!)

Bir kere Sayın Yekta Güngör Özden, sen bilmiyor musun, Çanakkale Savaşı evliyalar ile kazanıldı. Hani şu bizi Sarıkamış'ta yalnız bırakan evliyalarla. Yazdıklarına dikkat etmelisin. Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı olarak sen bilmiyor musun ki, senin Başkanı olduğun bu kurum Atatürk'ün ilkelerinin izinde yürüyenleri 367 kararıyla sekteye uğrattı. Kendine gel Sayın Özden.

Bir de çıkıp utanmadan diyorsun ki, laiklik ve aydınlanma aklın ve bilimin öncülüğünde çağdaşlaşmadır. İyice çığrından çıktın sen Sayın Özden, bir kere laiklik kiliseyle ilgili bir kavramdır. Hiç mi Abdurrahman Dilipak'tan bir şeyler öğrenmiyorsun, hiç mi vikipedia denilen sitelere girmiyorsun?

Ve son olarak beni affet Sayın YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN...

Saygılarımı Sunuyorum. Başta da değerli hukukçu Sayın Yekta Güngör Özden'e...

Gökhan DAĞ

Hiç yorum yok:

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog