Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

27 Ocak 2008 Pazar

YAŞANAN OLAYLARIN SORUMLUSU KİM

Her insanın bir hayat felsefesi olmalıdır. Ancak kalıplaşmış, dar cümlelerin arkasına sığınmamalıdır. Ben laikim , sosyalistim yada kapitalistim gibi dar kalıplaşmış ideolojilerle hiçbir yere varılmayacağının idrakine varmalılar.

Bir insan ancak ben Ali’yim ya da Ayşe’yim diyerek karakterini yansıtır. Kendini dar kalıplara soktukça kimlik karmaşası yaşanacaktır. Zaten yaşanan olayların hepsi kimlik karmaşası yaşayan insanların çokluğundan kaynaklanmıyor mu? Polat Alemdar isminde oluşturulan hayali mafyalar yüzünden insanlar mafyalığı gözlerinde büyütmeye başladılar. Aslında yasa ve ahlak dışı olan bu iş önem kazanmaya başladı. Nasıl cahil bir toplumda yaşıyoruz. Koyun olmaktan ne zaman çıkacağız? Yazık bize başkaları için yanlış olan artık bizim toplumumuz için doğru olmaya başladı. Çözüm yolu çok açık her birey kendinden sorumlu, yaşananların hepsinin çözümü her bireyin kendi içinde saklı. Başkalarına özenmekten acilen vazgeçmeliyiz. Yoksa biz biz olmaktan vazgeçeceğiz. Bu mafya filmleri arttıkça ölümlerde artıyor. Ama reyting kavgası içinde olan kapitalizmin en koyusunu içinde yaşayan kanallar bunu fark etmiyor ya da fark etse de umursamıyor. Çünkü kimin öldüğünün onlar için zerre kadar değeri yok. Haberleri izlemiyorum artık izleyemiyorum. Her kanalda bir ölüm haberi yorulmuş durumdayım.Daha kötüsü Türk’ün türkü öldürdüğü düşmanla işbirliği yapan insanlar bir yana dursun, ülkemizi sevip ülkemizde iş yapmaya çalışan dost insanlar öldürülüyor.Bütün bunların nedeni ortaya çıkarılan hayali karakterler.Halkımız böylesine özenti insanlarla doldukça daha ne uğur mumcular ne cevherler kaybedeceğiz.

Yine üzüntülü bir ruh haliyle son sözlerimi bitirmek istiyorum. Artık bilinçlenin ve ölmekten de öldürmekten de yorulun lütfen…UĞUR MUMCU’NUN katilleri siz bu ülkeyi yirmi yıl geriye götürdünüz.Unutmayın Türk halkı bu aydını öldürenleri asla affetmez.sizin nesliniz Türkiye topraklarında yaşamamalı yoksa daha çok aydın kaybedeceğiz.

Ezgi Özdemir

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazınız halbuki ne güzel başlıyor...''insanlar dar cümlelerin arkasına sığınmamalıdır'' diye...Ama hemen ardında son yılların en saçma,en kolaycı,en düşüncesiz ve sizin deyiminizle en dar suçlaması geliyor...İyi o zaman,artık hayali kahramanlar üretilmesin bu ülkede...''Ahlaksız tekliflerle'' beyni uyuşsun halkımın...Polat Alemdar denen hayali kahramanın arkasına sığınıp, sevmediğimiz bütün grupları bunlarla benzeştirip, zavallıca bir savunma ve saldırı yöntemi benimseyelim...Hoşunuza gitsin gitmesin, bu ülkede birçok insanın gözünü açmıştır bu tarz şeyler...Ve bu ülkede kimin yaşayacağının kararı böyle verilmez...Saygılar...

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog