Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

17 Ocak 2008 Perşembe

Özgürlükler! Ülkesi Türkiye..

Radyoda haberleri dinliyoruz..Diyor ki;

TBMM Adalet Komisyonu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, 9 maddesini bir kez daha görüşülmesi için iade ettiği Vakıflar Kanunu’nu aynen kabul etti.

Yani ne oldu?

Yabancılar, Türkiye’de hukuki ve fiili mütekabiliyet esasına göre yeni vakıf kurabilecek. Vakıflar, izin almadan mal edinebilecek, malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilecek. Vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek, üst kuruluş kurabilecek ve yurtdışında kurulan kuruluşlara üye olabilecek. Vakıflar, yurtiçi ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan, ayni ve nakdi bağış ve yardım alabilecek, yurtiçi veya yurtdışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yardımda bulunabilecek.

Geçen sefer de yasayla o kadar ilgilenmiş,takip etmiş ve Ahmet Necdet Sezer iade ettiğinde kurtulduğumuzu sanmıştık.
O kadar çok olayla karşılaşmıştık ki aslında unutmuştuk da Vakıflar Yasa Tasarısını..

Ama ne demişler?
SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ!
Neden böyle diyorum bir bakalım..

"Erdoğan Amerika'da Türk- Amerikan ilişkilerinin, partisinin iktidarı sırasında da, dünya barışına en iyi katkıda bulunacak şekilde gelişeceğini vaad etti. Erdoğan şöyle konuştu: "İnanıyorum ki, Türkiye bulunduğu bölgede, özellikle İslam kültürüyle demokrasinin buluşmasına katkıda bulunacak adımları atacak. Türkiye, gerek Kıbrıs’ta, gerek Irak, gerekse Avrupa Birliği’ne giriş konusunda bütün kararlılığını en ideal şekliyle sergileyecek ve ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ olma istikametindeki gayretini devam ettirecektir.”

Yeni değil. 11/12/2002'de vaad etmiş bunları Erdoğan.
Yine ABD ziyaretinde..

Ahmet Necdet Sezer şu sıralar ne yapıyor acaba?
Aslında onun engel olmaya çalıştığı bu çivileri madem tabutumuza geri çakacaklardı sadece ertelemiş mi olduk diye düşünmeden edemiyoruz.
Hani diyoruz ya, bankalar,özelleştirme, anayasa işin sonu, işte vakıflar kanunu da sona giden yolda atılan adımlardan biri..

Türkiye artık bizim bildiğimiz, büyüdüğümüz, alıştığımız Türkiye değilmiş gibi mi geliyor size?

O zaman biraz daha bekleyin.

Ulusalcı komplo teoricilerinin paranoyaklıkları nasıl birer birer gerçekleşiyor göreceksiniz..

Burası bundan böyle, dörtnala gelip uzak asyadan bir kısrak başı gibi akdenize uzandığımız Anadolu değil ,

Burası yabancılara peşkeş çekilen güzel bir fahişe ülke ve biz de yabancıları eyleyen animatörler-hizmet sektörü köleleri olacağız.

Burası İstantinapolisi,
Unutulmuş ve içi boşaltılmış başkent Ankara'sı ,
Yabancılarca paylaşılmış sahil şeridi ,
ABD ve İsrail kontrolündeki kürtlere verilmiş doğu bölgesiyle,
Bir yanda türbanlıları-tarikatçıları, bir yanda her türlü sapkınlık ve umursamazlık içindeki elit!iyle, bir yandaysa ezilen halkıyla,

Özgürlükler! ülkesi Türkiye..

Tabi Yerseniz!

Özgür Pınar Işık

1 yorum:

Adsız dedi ki...

türkiye gerçekten özgürlükler ülkesi olma yolunda... hani biz devrimleri sayarız ya tek tek, övünçle; "saltanatın ilgası", "hilafetin kaldırılması", "öğretim birliği-tevhidi tedrisat", "kılık, kıyafet devrimi", "latin harflerinin kabulü" vs. diye... ilerde ılımlı anadolu devleti kurulduğunda onların çocukları da bu özgürlükleri sayacaklar: "vatan satma özgürlüğünün kabulü ve babalar gibi satma hakkının tanınması", "cargill yasası ve tarımın yok edilmesi belli bir oy oranının üstünde oy alınması şartıyla 'cumhurbaşkanı olma hakkı'nın tanınması", "türban özgürlüğünün kabulü", "türk'e, türklüğe ve cumhuriyete küfretme özgürlüğü'nün kabulü", "fırat ve dicle sularının uluslararasılaştırılması özgürlüğünün kabulü", "fettullahı anma ve andırma gününün kabulü ve bu uğurda anırma hakkının tanınması".... hatta şu sosyal güvenlik yasasının geçt! iği günün de her yıl "kölelik hakkının kabulü ve en yüksek borç faizi ödemek için vergi verme hakkının kabulü ile akp hükümetlerini anma günü" olarak kutlanması gerekir.

burası özgürlükler ülkesi türkiye. burda herşey serbest. ülke için hayatını hiçe sayarak çalışan ve üretenleri katletme özgürlüğü de bu ülkede var.(bkz. uğur mumcu, necip hablemitoğlu, eşref bitlis ve diğerleri) vergi kaçırarak maliye bakanı olma özgürlüğü ve maliye bakanı suçlarından arınsın diye kişiye özel yasa çıkarma özgürlüğü de... halkı kin ve nefret duyguları tohumları ekmek suretiyle bölmeye çalıştığı mahkeme kararıyla sabit olan adamların başbakan olma özgürlüğü de sadece türkiyede var... artık sonunun geldiğini söylediği cumhuriyete cumhurbaşkanı olma özgürlüğü de var bu ülkede mesela... özetle bu ülkede onurlu bir insan olma özgürlüğü yok ama hıyar olma özgürlüğü en son raddesinde var! Allah kabul etsin!

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog