Yeni Sitemizde Yayındayız

Politika Dergisi Sayı 15

href="http://www.politikadergisi.com/sites/default/files/PD15.zip">Politika Dergisi Sayı 15'i İndirmek İçin Tıklayın.

 

22 Şubat 2008 Cuma

Cumhuriyet kadar tehlikede olan bir şey var: Demokrasi

Liberal aydınlar AKP’ye destek verdiklerine pişmanlık duymaya başlamış.

Atatürk’ü statüko olarak gören liberal takımı, yanlışların farkına neden varmaya başladı?

Kafalarına saksı mı düştü?

Ne oldu “kemalizm” olmadan oluşacak demokrasiye? Hayaller suya mı düştü? Olmayacak duaya âmin mi dendi?

Evet, aynen öyle oldu.

Ne oldu statüko karşıtı AK Partinize?

YÖK’ü kaldırdı mı? Yoksa kendi cemaatçi kadrolarını mı yığdı?

Yargıyı bağımsızlaştırdı mı? Kendi düşüncelerini mi dikte ettirmeye başladı?

Özgürlük mü getirdi? Sadece ‘kendine liberal’ mi davrandı?

Bu sıralar galiba bu sözü çok duyacağız ama… Bir kere de ben söyleyeyim: “Günaydın…”

Beyler, bu ülkede Cumhuriyet ve bağımsızlık olguları yerinden oynarsa ne özgürlük olur, ne demokrasi…

Bu ülkede kemalist düşünü, baskıcı anlayış olarak gören ekspres liberaller ne de büyük bozguna uğruyorlar. Elbette kemalizmi baskı aracı olarak kullanmak isteyenler olmuştur. Ancak bu cumhuriyet düşmanlığı için geçerli bir neden değildir.

Ve bu aydınlar bu düşüncede oldukları sürece hayal kırıklıklarına uğramaya devam edecekler.

Çünkü bu ülkede Cumhuriyet yani Atatürk’ün kurduğu temele oturtulmuş Türkiye Cumhuriyeti olmadan demokrasi olmaz. Cumhuriyet zihniyeti uygarlaşma zihniyetidir. Eğitimsel, ekonomik, sosyal atılımlar yapma arayışıdır. Ülkemizin imanla elinde tutması gereken en önemli kılıçtır. Cemaatlere, tarikatlara karşı emniyet supabıdır. Bu ülkede istiklalci zihniyet demek, emperyalizme karşı en önemli kalkan demektir.

Sen bu ülkede dış güçlere karşı tüm ‘mahrem’lerini ortaya çıkarırsan, o ülkede o halkın demokrasisi olabilir mi? Bilakis, o halkın etkisinin çok az olduğu parakrasi sistemi olur. Bazılarının paralarıyla sistemi işlettiği bir sistem..(Parakrasi terimini daha önce Osman Altuğ Hoca kullanmıştır. Ancak ben biraz daha farklı bir anlamda kullanıyorum.)

Sen bu ülkede ilerlemeci zihniyetle “az zamanda çok iş yapma” azmine sahip bir anlayış yerine tuzu kuru İskandinav anlayışı getirmeye çalışırsan, pirince giderken evdeki bulgurdan da olursun. Çünkü ülkemiz emperyalist bombaların tam ortasında bir ülkedir.

Yargı, YÖK, MEB derken şimdi de yerel yönetimi, iktidarla “uyum”lu sürdürmeye kararlı hükümetimiz güçler ayrılığını da yıkmak üzeredir.

Ve bu demokrasi… Öyle mi?

Kısacası liberal aydın takımına sözüm:

“Muhterem Liberal Aydınlar,

Bu ülkede istiklal ve cumhuriyet demokrasinin temelini oluşturur. Cumhuriyet tehlikede denirken gülen sizler, şimdi yavaş yavaş bir şeylerin yanlış gittiğini anlamaktasınız. Biliyoruz, yine suçu Atatürkçülere atacaksınız. Ancak bilinmeli ki; bu ülkede cumhuriyet olmadan demokrasi olmayacak. Ve…

Cumhuriyet kadar tehlikede olan bir şey var: Demokrasi."
Emrah ÖZDEMİR

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece tehlikede mi?bence coktan karanlıkların icine sürüklendi bile..bu saatten sonra bir mucize bekliyorum artık ben..arkadasım cok üzel söylemiss..insanımıza günaydın diyebiliriz ancak..cünkü öyle tatlı bir uykuya dalmıslar ki..kimse o mahmurluktan gözlerini acıp da neler oldugunu göremiyor..yazıkk gercekten yazıkk..onca insan bu cumhuriyet bu özgürlük ugruna bosuna kan dökmüs..gericilik geldi oturdu iste tepemize..vatana millete hayırlı ugurlu olsun(!)

Yazı Hakkındaki Yorumunuzu Bırakın

© Blogger Templates | Tech Blog